Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Asistan hekimler iş bıraktı - 17-07-2014


 Poliklinikler girişinde toplanan asistan hekimler, ellerindeki pankartlarla slogan atarak bir süre oturma eylemi yaptı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Ali Cem Oktay, emeklerinin karşılığını zamanında ve tam olarak alamadıklarını belirtti.

Uzun süredir iyi sağlık hizmeti veremediklerini, bunun yanı sıra ruhsal ve bedensel sağlıklarının da bozulduğunu iddia eden Oktay, "Bu sorunları çözmek adına yaptığımız tüm yasal girişimler, sözlü ve yazılı istekler meslektaşımız olmalarına rağmen yönetim tarafından muhatap bulamamıştır. Bugün bizi bu noktaya getiren sebepleri halkımıza duyurmak, onlara daha iyi sağlık hizmeti verebilmek, hakkımızı aramak ve hakkımızı almadan geri adım atmamak üzere görevdeyiz" diye konuştu.

Ülke genelinde araştırma görevlisi doktorların çalışma şartlarının çok zor olduğunu vurgulayan Oktay, şöyle devam etti:

"Bizi böyle bir eyleme iten sebeplerin başında, son 1 yıldır nöbet ücretlerinin ve yoğun bakım fark ücretlerinin geç yatırılması, 3 aydır ise hiç yatırılmaması gelmektedir. Ayda yüzlerce saat fazla mesai yapıyor olmamıza rağmen 2 yıldır performans ücretleri yatırılmayıp ayda 2 bin-2 bin 500 lira ücretle geçimimizi sağlamamız bekleniyor. Bizlere 'daha çok çalışın hastane daha çok kazansın' mantığıyla yaklaşan tüm yöneticilere sesleniyoruz. Hasta müşteri, asistan hekim köle değildir. Bizim derdimiz hastalarımıza hak ettikleri zamanı vermektir. Aklımızda geçim derdi olmadan sadece hekimliğe odaklanmak ve eğitimimizi en iyi şekilde almaktan başka bir şey değildir. Bu uğurda üzerimize gelecek tüm baskılara göğüs germeye kararlıyız."

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından dağıldı.

kaynak:
 Medimagazin