Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Prostat kanserinde robotik cerrahi artıyor - 30-06-2014


 ZONGULDAK - Üroloji uzmanı Doç. Dr. Haluk Akpınar, yaptığı açıklamada, 2006 verilerine göre, Türkiye'de prostat kanserinin erkekler arasında ikinci sıklıkta görüldüğünü anlattı.

Türkiye'deki her 100 bin sağlıklı erkekten, 31'ine yeni prostat kanseri tanısı konulduğunu dile getiren Akpınar, Türkiye'de prostat kanseri ameliyatlarının, daha çok açık yöntemle yapıldığını kaydetti.

Akpınar, Türkiye'de robotik cerrahi yapan merkezlerin sayısı ve robotik ameliyat sayısının hızla arttığını belirterek, "Kesin olmamakla birlikte ülkemizdeki operasyonların yüzde 25-30'unun robotla gerçekleştirildiğini tahmin ediyorum" ifadesini kullandı.

 

Türkiye'de 10 yıldır robotik cerrahiyle ameliyat yapıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Irak, Azerbaycan, Gürcistan ,Almanya ve Libya gibi ülkelerden gelen hastaları robotla tedavi ediyoruz. En çok hastamız Azerbaycan ve rejim değişikliğinden sonra Libya'dan geliyor. Türkiye, çevre ülkelere göre, her türlü ameliyat ve tedavinin yapılabildiği modern sağlık merkezleri, iyi eğitim almış deneyimli doktor ve personeliyle sağlıkta oldukça iyi bir konumda. Uluslararası bilimsel toplantılarda, gittiğimiz çevre ülkelerde bunu net olarak görebiliyoruz. Biz Türk doktorları batı tarzı tıp eğitim almamıza rağmen, gelenek ve göreneklerimizle doğu kültürüne de çok yakınız. Bu nedenle komşu ülkelerden gelen hastaları anlamamız, iletişime geçmemiz oldukça kolay oluyor
kaynak:www.ntvmsnbc.com