Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Müezzinoğlu: İlacı üreteceğiz - 01-07-2014


 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Tekirdağ Şube  Başkanlığı  tarafından Çorlu Atatürk Meydanı'nda düzenlenen geleneksel  iftar  yemeğine katılan  Müezzinoğlu, burada yaptığı  konuşmada , Türkiye'de paylaşarak, bütünleşerek, geleceğe ait güven  duygularının daha da geliştiğini gördüklerini belirtti.

Türkiye'nin önemli süreçlerden  geçtiğini  ve Türk milletinin,  kardeşlik  duygularıyla, zorlu süreçleri aşabilmeyi  geçmişte  başarabilmiş ve  gelecekte  de bunu güçlü şekilde başarabilecek bir millet olduğunu ifade ederek, "İnanıyorum ki  ramazan , komşuluk ilişkilerimizi de zenginleştirecek,  kardeşlik duygularımızı da güçlendirecek. Bir boyutla yarınlara taşımak ve bu anlamda  ramazanın  rahmetini sevgi bereketine  dönüştürmek inşallah ortak  hedefimiz , ortak duygumuz olmalı" diye  konuştu .

Müezzinoğlu, Türkiye'nin çok önemli  hizmetleri  son 12 yılda  aldığını ve bu  hizmetlerin  halk tarafından takdirle  karşılandığını   anlatarak , şöyle  konuştu :

"Muasır medeniyet  seviyesinin  üzerindeki bir  hedefe , birlik ve beraberlik içinde yürümek, birlik ve beraberlik içinde o  hedefe   ulaşmayı , cumhuriyetin  kuruluşunun yüzüncü  yıl  dönümünde inşallah 2023  yılında  o  hedeflere   ulaşmış  bir Türkiye'yi birlikte başaracağız. Bunun için, MÜSİAD'ın  girişimci  ruhu,  insanımızın  sevgi ve hoşgörü anlayışı ve birlik olma duygusuyla bu  yolculuğu başarılı  bir şekilde yapacağımıza inanıyorum."

Milletin  imkan  ve  değerlerini , 12  yıllık  süre zarfında, milletin geleceğine yansıtabilmek adına önemli icraatlar yaptıklarını ve  sağlık  alanında  hayal  edilemeyenlerin şimdi yaşandığını belirten Müezzinoğlu, halkın her alanda olduğu gibi  sağlık  alanında da hak ettiği  hizmetleri  alabildiğini ifade etti.

Müezzinoğlu,  sağlıkta  ileri noktalara gidecek  büyük   hedefler  koyduklarını dile getirerek, "Tüketen bir ülke olmaktan, üreten bir ülke olma  hedefine  de bu  yeni  yasal düzenlemelerle geleceğiz. Son 12  yılda , AK Parti iktidarı olarak hep  kardeşliği , birlik ve beraberliği, birlikte  büyümeyi , birlikte gelişmeyi,  mutlu  ve  güvenli yarınlara umutla bakabilmeyi önemsedik ve bunu  büyük   oranda  başardık" şeklinde  konuştu .

Biyoteknoloji alanında Türkiye'yi dünya ile  yarışır  bir noktaya taşımayı  hedeflediklerini   anlatan Müezzinoğlu, şunları  kaydetti :

"Artık ilacı tüketen, tıbbi  teknolojileri  tüketen değil, ilacı da tıbbi  teknolojileri  de üreten ve bu anlama Türkiye   sağlık   enstitülerini  kurmayı bu  dönemde  meclisimizde yasalaştırmayı  hedefliyoruz . Kanser enstitüsünü  ve biyoteknolojiler entitüsünü inşallah  kurumsal  yapısını kurduğumuzda, artık biyoteknoloji alanında da Türkiye'yi ve Türk  girişimcisini  dünya ile  yarışır  bir noktaya taşımayı başaracağız."

Konuşmaların  ardından, programa telekonferansla bağlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağlıların  ramazan  ayını kutlayarak, hayırlı  iftarlar  diledi.

Yemeğe, AK Parti  İstanbul  Milletvekili Gülay  Dalyan , Çorlu Kaymakamı Hulusi  Doğan , Ergene Kaymakamı Fatih  Kızıltoprak  ve MÜSİAD Tekirdağ Şube  Başkanı  Oktay Dede ile dernek  yöneticileri  ve  üyeleri   katıldı

www.saglikaktuel.com