Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

- 14-06-2014


Sağlık Bakanlığı ve AB'nin ortak finansmanıyla hazırlanan "Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi" kapsamında düzenlenen eğitimler, Bursa'da başladı.

BURSA (AA) - Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin (AB) ortak finansmanıyla hazırlanan "Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi" kapsamında düzenlenen eğitimler, Bursa'da başladı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de kadavradan organ bağışını arttırmaya yönelik, kamu sağlığı alanındaki AB müktesebatına uyum ve uygulamalara katkı sağlamak ve tıbbi tedavide organ bağışı, nakli konusundaki kalite ve güvenlik standartlarını belirlemek amacıyla düzenlenen eğitimler, Kervansaray Otel'de başladı.

Yapılan eğitime Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Arif Kapuağası, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sibel Pasin, Organ Nakli Bursa Bölge Sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar ve doktorlar katıldı.

Dr. Özcan Akan, projeye ilişkin, "Türkiye çapında 15 ayrı eğitim düzenlenecek ve toplamda bin 500 uzman doktor eğitim alacak. Bu 15 ayrı eğitimin iki tanesi de Bursa'da olacak. Bu eğitimde Bursa'nın bağlı olan bölgelerinde çalışan anestezi, beyin cerrahisi ve nöroloji uzmanlarında oluşan 75 kişilik hekim grubuna beyin ölümü, organ nakli ve etkili iletişim teknikleri konusunda 2 buçuk günlük sürecek bir eğitim verilecek" bilgisini verdi.