Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Müezzinoğlu: Türkiye'yi bölgenin sağlık merkezi yapacağız - 28-01-2014


Pazartesi, 27 Ocak 2014

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,Türkiye'yi bölgenin sağlık merkezi yapacaklarını söyledi.

Kocaeli'de Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

"Dünya çapında hekimlere sahibiz. Bu standartta, kalitede, tecrübede bizim doktorlarımız olmasaydı, biz yüzde 39'lardan almış olduğumuz, sağlıkla ilgili vatandaş hak ve memnuniyetini yüzde 75'lere taşıyamazdık" diyen Müezzinoğlu," Sağlık çalışanlarımızla ülkemizi bölgenin sağlık merkezi yapacağız. 2002 yılında ülkemizde 100 binin üzerinde vatandaşımız, Almanya'ya Fransa'ya Amerika'ya kendi imkanlarıyla tedavi olmaya gidiyordu. Milyarlaca dolarımızı yurt dışında kendi sağlıkları için harcıyorlardı. Bugüne geldiğimizde 500 bin yurt dışından insan Türkiye'den sağlık hizmeti almaya geliyor.Bu gelen insanlar Türkiye'nin bütçesine 2.5 milyar dolarlık bir katkı sağlıyor.Önemli olan insan standardımızın ve kalitemizin bilincinde olmak. Kendi insanımızdan azami istifadeyi elde edebilmek. Kendi insanımızın hayallerini kendi ülkesinde kurabileceği imkanları onlara sağlayabilmek. Sağlık hizmetleri sunumunda vatandaşın önündeki herhangi bir engeli tanımıyoruz. Var olanların da büyük çoğunluğunu kaldırdık. Bundan sonraki süreçte de ne kadar engel varsa kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

"2002 yılında sağlık yatırımlarına ayrılan bütçe 190 milyon TL. 2013 yılında sağlık yatırımlarına ayrılan bütçe 1 Milyar 750 Milyon TL" ifadelerini kullanan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2023 ile ilgili hayallerimize artık hayal satıyorlar demiyorlar. "Bunlar bu hayallerin gerçekleştirirse bizim durumumuz kötü olur. Bu hayaller gerçekleşmemeli" diyerek senaryolar yapıyorlar. 2008'de iki kişiden birinin oyunu almış, tek başına iktidar olmuş bir partiye tek bir kişi kapatma davası açtı. Eğer AK Parti kapatılmış olsaydı. Kaybeden AK Parti mi olacaktı, yoksa kaybeden millet mi olacaktı? Kaybeden millet olacaktı. Bu partiyi kurarken güç odaklarına,sermayeye, medyaya güvenerek kurmadık. Bu partiyi millete güvenerek kurduk. Bu milletin hak ve hukukunu zedeleyenler, derhal bedelini ödemeli. Bizim bu milletin hak ve hukukuna leke getirecek hiçbir fırsatçıya asla müsaade etmeyiz. Milletimiz sandıkta ne derse başımızın üstünde yeri vardır".

Konuşmalarının ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sağlık Mehmet Müezzinoğlu'na günün anlam ve önemini belirten bir hediye verdi.