Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Doktora darba tahrik indirimi - 13-08-2013


 Mahkeme, Suriye uyruklu doktora saldıran ve kendisini ‘Doktor beni dinlemedi, tahrik altında saldırdım’ diye savunan hasta yakınına tahrik indirimi uyguladı.


Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan Doktor Ammar Kanawati’yi darp ederek, yaralayan İbrahim Öztürk’e verilen cezada doktorun kendisini dinlemediği gerekçesiyle “tahrik indirimine” gidildi.

Geçen Mart ayında gerçekleşen olayda Öztürk eşi Ceylan Öztürk’ün rahatsızlığı nedeniyle Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kadın Doğum Servisi’ne gitti. Burada asistan doktor olarak görev yapan Suriye uyruklu olan, iyi derecede Türkçe bilen Kanawati, Öztürk’ü muayene etti. Kanawati, Öztürk’ün ameliyat olasılığı bulunduğu gerekçesiyle aç kalması gerektiğini düşünerek bir şey yememesini söyledi.

‘Bana cevap vermedi’
Muayenenin ardından Öztürk, “eşinin neden aç bırakıldığını ve ne olduğunu öğrenmek için” Kanawati’nin peşinden gitti. Bu sırada Kanawati’nin “kendisini hiç dinlemediğini” söyleyen Öztürk, önce doktora, sözlü saldırıda bulundu, ardından da darp etti.
Vücudunda ikinci derecede kemik kırığı oluşan Kanawati, şikayetçi oldu.
Öztürk, kendisini mahkemede, “O sırada doktorun kendisini dinlememesi ve bozuk psikolojisi nedeniyle” böyle davrandığını söyleyerek savundu.
Mahkeme sonucunda darp nedeniyle 2 yıl 1 ay süreli hapis cezasına çarptırılan Öztürk’ün cezasında tahrik indirimi yapıldı ve ceza 10 ay 12 güne düşürüldü. Öztürk’ün hakarette bulunmasına bağlı olarak öngörülen 1 yıl hapis cezası da yine tahrik indirimi ile 5 aya indirildi. Öztürk’ün toplamda 15 ay 12 gün hapsine karar verildi.
Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair talepleri reddetti. 

Milliyet