Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Tüm hekimler mesai sonrası iş yeri hekimliği yapabilecek - 30-07-2013


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İş yeri hekimliği konusunda yapılan çalışmalarda, 130 bin hekimimizin tamamı, mesaisinden sonraki süreçte iş yeri hekimliği yapabilir. İnşallah Ekim ayında Meclis'e gelecek torba kanunun çıkması durumunda, aile hekimleri, diğer kamuda çalışan hekimlelerimiz, mesai sonrası iş yeri hekimliği yapabilecekler" dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Feshane'de verilen iftar yemeğinde, aile hekimleriyle biraraya gelen Müezzinoğlu, yapılan ve yapılacak çalışmalarla, sağlık sektörünü daha iyi noktalara getireceklerini söyledi. 

Müezzinoğlu, özellikle iki konu hakkında açıklama yapmak istediğini belirterek, "Bunlardan ilki; iş yeri hekimliği konusunda yapılan çalışmalarda, 130 bin hekimimizin tamamı, mesaisinden sonraki süreçte iş yeri hekimliği yapabilir. İnşallah Ekim ayında meclise gelecek torba kanunun çıkması durumunda, aile hekimleri, diğer kamuda çalışan hekimlerimiz, mesai sonrası iş yeri hekimliği yapabilecekler" diye konuştu.  

Nöbetsiz hekimliğin düşünülemeyecek bir konu olduğunu belirten Müezzinoğlu, sağlık alanında nöbetlerin önemli bir yerinin olduğunu ve hekimlerin bu konuda kendilerinden, meslek onuruna uymayacak bir talepte bulunmamasını istedi.

-Taşeron işçiler

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından geçilen soru cevap kısmında, taşeron işçiler konusunda sorulan bir soru üzerine ise şunları dedi:

"Taşeron sisteminin ne yazık ki ülkemizde geldiği nokta, hem bizi hem de hükümetimizi rahatsız eden bir noktaya geldi. Çalışma Bakanlığı bu konuda yeni bir düzenleme çalışması yapıyor. Bu çalışma, Meclis'in Haziran dönemine yetişmedi. Acak Kasım ayında Meclis açıldıktan sonra, bu yıl tamamlanmadan, hizmet alımı şeklinde çalışanların statüsünün yeniden yapılması, özlük hakları, sosyal güvenceleri koruyan düzenmeler konusunda çalışılıyor. Taşeron çalışanların kadroya alınması konusunda ise böyle bir imkanımız bugün için geçerli değil." 

Mesai sonrası acil servislerde nöbet tutma uygulamasında ne kadar fark ücreti verileceği? yönündeki soru üzerine ise Müezzinoğlu, "Saat ücreti, Meclis'e sunacağımız tasarının yasalaşması halinde, yaklaşık yüzde 50 artış ile 7 lira olan saat ücretini 11 liraya taşıyoruz. Ayrıca döner sermayeden, yaptığı hizmet karşılığı pay verme konusunda da çalışma yapacağız" cevabını verdi.

 medimagazin 28 temmuz