Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

ABD'nin en iyi doktoru Türk - 01-01-2012


Kaynak:Vatan Gazetesi
 
 
ABD’de her yıl milyonlarca hastanın oyuyla seçilen “en iyi doktor” ödülünü bu yıl Türk nörolog Hasan Sönmeztürk kazandı. Sönmeztürk ülkedeki 720 bin doktordan daha yüksek puan aldı. 

Sağlık Oscar’ı olarak da nitelendirilen ve ABD’de her yıl düzenli olarak dağıtılan Hastaların Seçimi Ödülü (Patient’s Choice Award) 2011 değerlendirmeleri baz alınarak bir Türk doktora layık görüldü. Amerika’da görev yapan 720 bin doktordan sadece yüzde 5’inin layık görüldüğü üstün hizmet ödülü, internetten kullanılan milyonlarca oy baz alınarak dağıtılıyor. Hastalar, aldıkları sağlık hizmeti sonrasında doktor performansını değerlendirecek puanlamaları Vitals isimli web sitesi üzerinden yapıyor. Burada teşhisin doğruluğu, doktorun hastaya ayırdığı zaman, doktorun tavırları ve tedavi sonrası temas gibi konularda puanlar veriliyor.

2011 yılı için yapılan değerlendirmede tüm kategorilerde en üst sırada yer alan Vanderbilt Üniversitesi Neroloji Bölümü üyesi Dr. Hasan Sönmeztürk hastaların 1 numaraları doktoru oldu.

En büyük onur

Marmara Üniversiesi Tıp Fakültesi mezunu olan ve özellikle sara hastalığı konusundaki çalışmalarıyla ses getiren Sönmeztürk, ödüle layık görülmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Bu benim için çok büyük bir onur. Hastalarıma bu seçimi yaptıkları için ve bana bu ödülü getiren değerlendirmeleri yapma zahmetine girdikleri için minnettarım” ifadesini kullandı.