Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Basından: Akdağ: 22 İLDE 30 KAMPUS - 02-10-2011


Kaynak:Medimagazin

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önceki akşam katıldığı bir TV programında hem projelerini aktardı, hem de sağlıkta yaşanan sorunlara değindi. Bakan Akdağ, hastanelerdeki "performans sistemi"yle ilgili olarak şunları söyledi: "Nöbet sayıları konusunda nöbet sayısının aşmasına mâni olacak tedbirler üzerinde çalışıyoruz. Bu tedbirleri tüm asistanlara açıklayacağız. Asistanları çok haklı görüyorum. Yeni performans sisteminden rahatsız olan bazı öğretim üyesi arkadaşlar, asistan kardeşlerimize eylem yaptırmaya tevessül ettiler, onların muayene ettiği hastalardan da kendi ek ödemelerine para aldılar. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bu sorun yaşandı. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkede asistanların köle gibi çalıştırılmalarına izin vermeyeceğiz.
 
22 İLDE 30 KAMPUS 
Akdağ, Anadolu'da çeşitli illere kampus hastane projesi için kolları sıvadıklarını belirterek, "22 ilde 30 kampus hastane yapılacak. Hasta odaları beş yıldızlı otel konforunda olacak. 2015'in sonuna dek bu projeyi tamamlayacağız. 2015 yılı sonuna dek Türkiye'nin en az 30 yıl için sağlık binası ihtiyacı kalmayacak" dedi. Akdağ, kampusların önemli kısmını inşa etmeye başladıklarını belirterek "Trabzon ve Samsun'da binaların bir kısmı bitti. Kamuya ait sağlık binalarının alanı 6 milyon metrekareydi, şimdi bunu 10.5 milyon metrekareye çıkardık" diye konuştu.
 
KIZAMIK FRANSA'DAN 
Aşılama kampanyalarıyla kızamığı ortadan kaldırdıklarını belirten Bakan Akdağ, "İki ay önce İstanbul'da küçük bir kızamık salgını yaşadık. 2 ay içinde 74 vakaya ulaştık. Bu salgın bize Fransa ve Bulgaristan'dan geldi. Daha önce aşılanması gereken, ancak aşılanmayan büyük yaş gruplarında görüldü. 2001'de kızamık vakası 31 bin iken, şimdi 74 vakaya düştü" dedi.