Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan:Her ile bir tıp fakültesi düşünülemez - 19-05-2011


Çankırı Karatekin Üniversitesi Dil Okulunun açılışına katılmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Özcan, Vali Şemsettin Uzun'u ziyaret etti. Özcan, ziyaretin ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile dil okulunun açılışını yaptı.

Dil Okulundaki incelemelerinin ardından, Uluyazı Kampüsünü ziyaret eden Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankırı Karatekin Üniversitesinin yeni kurulan üniversiteler arasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Özcan, ''Çankırı Karatekin Üniversitesinin iki önemli özelliği dikkati çekiyor. Bir tanesi alt yapıdaki fiziki gelişmesi, ikincisi ve daha önemlisi bence proje almadaki büyük başarısıdır. Biz üniversitelerimizden sadece fiziksel büyüklük beklemiyoruz. Aynı zamanda bilimsel olarak da büyümesini bekliyoruz. O daha önemli bir husustur. Nitekim Karatekin Üniversitesinde her ikisi de mükemmel seviyede gidiyor'' dedi.

Çankırılıların tıp fakültesi açılmasını beklediklerini, bu konuda bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine Özcan, şunları kaydetti:

''Türkiye'de tıp fakültelerinin açılmasında problemler olmuştur. Almanya'da 83 milyon insan var 47 tıp fakültesi var. Bizde 73 milyon insan var neredeyse 76 tıp fakültesi var. Biz yanlış bir yoldayız. Onun için buranın halkına söylemek lazım böyle gelişmeler varken buraya tıp fakültesi düşünmek ülkenin kaynaklarını akıllıca kullanmak olmaz. Mevcut tıp fakültelerini güçlendirerek buradan yetişen doktorları, ülkenin ihtiyacı olan yerlerine göndermek daha doğru olur. Buralarda kullanılacak devlet hastaneleri aracılığıyla sağlık hizmetleri yürütmek daha doğrudur. Sağlıkta dönüşümle birlikte, sağlık hizmetleri çok ilerledi. Tıp fakültesi kurarken dikkatli olmalıyız. Bunlar pahalı yatırımlardır. Her ile bir tıp fakültesi düşünülemez, onun için siz de düşünmeyin.''