Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Tam Gün sonrası öğretim üyeleri "özel muayeneye" başladı - 17-01-2014


 Hizmete giren özel muayene birimi vasıtasıyla tedavi olmak isteyen hastalar Sağlık Uygulama Tebliği’nce belirlenen fiyatlar üzerinden belli bir fark ödeyerek bizzat öğretim üyelerine muayene olabiliyor, ameliyatlar da yine bu bağlamda yapılabiliyor.


Özel muayene hizmeti alabilmek için hastane içersinde zemin katta bulunan Özel Muayene Birimine hastanın kimliği ile başvurması yeterli. Randevu almak için ise 0 322 338 68 33 direkt hat ya da 338 60 60/Dahili 3203 numaralı telefonlar kullanılabilir.


Yasa çerçevesinde öğretim üyeleri hafta içi 16:00'dan sonra özel muayene yapabiliyor. Hasta gün içerisinde Özel Muayene birimine başvurarak işlemlerini tamamlıyor ve 16:00’dan sonra muayenesini olabiliyor.


 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, yaptığı açıklamada, "Tam Gün Yasası" olarak bilinen yasal düzenlemenin ardından hastanelerinde özel muayene uygulamasının başladığını belirtti.


Uygulama kapsamında çok sayıda öğretim üyesinin saat 16.00'dan sonra özel muayene ve ameliyat hizmeti verdiğini ifade eden Taşova, şunları kaydetti:


"Ücret konusunda Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) belirlenen kriterlere göre hareket ediliyor. Özel muayene için hastanemizde bir birim kurduk. Hastalar, o birim üzerinden başvuru yapıp yönlendiriliyor. Hastalarımız şuana kadar Özel Muayene Birimimize yoğun ilgi gösteriyorlar. Ancak sistemin daha sağlıklı ilerleyebilmesi, Öğretim Üyelerimizin daha iyi hizmet verebilmeleri ve bu uygulamaya ilgi göstermeleri çok önemli, bunun için iseSağlık Bakanlığı nezninde ücret konusunda Öğretim Üyelerimizi de tatmin edici bir takım düzenlemelerin getirilmesi gerekiyor. Buradan hareketle Balcalı Hastanesi olarak vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak için gayretlerimizi sürdüreceğiz."