Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Performans ödemeleri ne zaman yapılacak? - 01-02-2013


ANKARA-1 Ocak tarihinden sonra yapılacak ek ödemeler ise yeni yönetmeliğin yayınlanmasından sonra yapılabilecek. Yeni yönetmelik yürürlüğe girinceye kadar ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde görevli personele yalnızca 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca öngörülen sabit ek ödemeler ile Ek-3 üncü maddesi uyarınca öngörülen Döner Sermaye Sabit Ödemesi yapılacak, bunun dışında performansa dayalı ek ödeme hesaplamalarına yönelik herhangi bir işlem yapılmayacak.

Yeni Yönetmeliğin hazırlanmasıyla ilgili ise önceki Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçtiğimiz Nisan ayında Medimagazin’e verdiği röportajda, performans sisteminde yapılacak önemli değişikliklerin ipuçlarını vermiş ve performans puan farklarını birbirine yaklaştıracaklarını kaydetmişti.

Yeni Yönetmelik Sağlık Bakanlığında son şekli verildikten sonra Maliye Bakanlığına gönderildi. Medimagazin’e ulaşan bilgilere göre yeni Yönetmelik şu an Sayıştay incelemesinde bulunuyor. Sayıştay incelemesinin ardından Başbakanlığa gidecek Yönetmelik, Başbakanlığın “olur”undan sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Tüm bu sürecin ise yaklaşık 20-30 gün sürmesi bekleniyor.
medimagazin