Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Sağlıkta Bölgesel İşbirliği - 08-11-2012


Kaynak: İHA

Kars İl Sağlık Müdürü Tuncer, "Bölgede Kars-Erzurum-Iğdır-Ardahan sağlık yatırımlarının birbirlerine sinerji katarak komşu ülkelerimiz için sağlıkta cazibe bölgesi olmalıyız" diye konuştu

Kars İl Sağlık Müdürlüğü’nden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ziyaret gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan ve beraberindeki diğer sağlık yöneticileri, Kars Kamu Hastaneleri Birliği’nde Genel Sekreter olarak göreve başlayan Op. Dr. Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan beraberinde diğer sağlık yöneticileri ile birlikte 663 sayılı Kanun Hükmünde kararname gereğince kurulan Kars Kamu Hastaneleri Birliği’nde Genel Sekreter olarak göreve başlayan Op. Dr. Arslan’ı makamında ziyaret ederek, Arslan’a yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek çalışmalarında başarılar dilediler.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, Sağlıkta yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, önceliklerinin vatandaş memnuniyeti olacağını kaydetti.

Tuncer; “Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ kapsamında 02.11.2011 tarihinde yayımlanan 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı İl teşkilatı; İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastane Birlikleri tarafından yürütülecektir” dedi.

Hasan Tuncer; “Bu yapılanma ile sağlık hizmetlerinde her alanda daha profesyonel yönetim anlayışının yerleşeceğini, en son kurulan Kamu Hastaneleri Birliği’nde sözleşmeli yönetici anlayışı ile hastanelerin hizmet kalitesinin arttırılması hedeflenmiştir, tüm bunlarda temel hedefimiz halkımızın en iyi sağlık hizmeti almasını sağlamaktır. Kars için bizlerde Bakanlığımızın bu yeni yapılanmasını ilimizde tamamlayarak, ilimizin sağlık alanında bölgede kaliteli sağlık hizmet sunan bir yapıya kavuşması için 3 kurumumuz işbirliği içinde olacaktır ve özellikle bölgede Kars-Erzurum-Iğdır-Ardahan sağlık yatırımlarının birbirlerine sinerji katarak komşu ülkelerimiz için sağlıkta cazibe bölgesi olmalıyız” diye konuştu.

Kars Kamu Hastaneleri Birliği’nde Genel Sekreteri olarak göreve başlayan Op. Dr. Hasan Arslan’da ziyaretlerinden dolayı İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan ve beraberindekilere teşekkür etti.