Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Doktorların işi hafifleyecek - 11-02-2012


Kaynak : Yenişafak Gazetesi 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kırsaldaki aile hekimlerinin 2 bin nüfustan sorumlu olacağını açıkladı. Kırsaldaki aile hekimleri, 3 bin kişiyi takip eden şehirlerde görevli meslektaşlarıyla aynı maaşı alacak... Kırsal kesimde görev yapan ve hastalarını bulundukları yerlerde takip etmek zorunda kalan aile hekimlerinin iş yükü hafifliyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapılacak düzenlemeyle kırsaldaki aile hekimlerinin daha az sayıda nüfustan sorumlu olacağını açıkladı. Akdağ düzenlemeyle, kırsalda görev yapan aile hekimleri için bir takım kolaylıklar getirilmesini amaçladıklarını söyledi.

MOBİL HİZMET

Aile hekimliğiyle ilgili bazı yeniliklerin hayata geçirileceğini, özellikle kırsalda 'mobil' hizmete gidilen yerlerdeki aile hekimlerinin sorumlu olduğu kişi sayısının azaltılacağını bildiren Akdağ, bu hekimlerin maaşlarının daha fazla hastaya bakan şehirlerdeki meslektaşlarıyla aynı olacağını, gelirlerinin azalmayacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Akdağ, 'Ben bir aile hekimi olarak köylere çıkıyorsam, ortalama 3 bin-3 bin 500 vatandaş bana kayıtlı olmayacak, 2 bin vatandaş kayıtlı olacak. Çünkü yerimi terk ediyorum, zaman kaybım var. Ama kazanacağım para 3 bin 500 kişiden kazanılan parayla denk olacak' diye konuştu.

RAHAT ÇALIŞILACAK

'Kırsal kesim tanımı neyi kapsıyor' sorusuna Akdağ şu yanıtı verdi: 'Mobil hizmete çıkma ihtiyacı duyulan yerler. Şehirlerde çalışanlar bulundukları yerde hizmet veriyor, ama belli bir köy nüfusu bağlanan aile hekimi bunun için belirli aralıklarla köye gitmek zorunda kalıyor. Bu bir zaman istiyor. Dolayısıyla köye gidiş geliş ihtiyacı olan yerlerdeki aile hekimlerine daha az kişiyi bağlayacağız ki rahat çalışabilsinler.'

YAYIN TARİHİ: 11.02.2012